sâmbătă, 24 decembrie 2011

De ce ? [7] ... : d'aia ori (?) ... Fie Vie Voia TA !!!

Ajun de CRĂCIUN !!
(sursa foto: ZiuaVeche.ro)
 Scris de : Z.V. ~ 2011-12-24 02:35  -  Iata vin colindatori – Corul Madrigal
~
Oana Tabultoc-In ajun de Craciun
http://www.youtube.com/watch?v=0iuVdsQbvGM&feature=related
Încărcat de în data de 19.12.2008 |  2:53 min
~
24 decembrie: Cuvioasa Muceniţă Eugenia http://www.sinaxar.ro/24dec.mp3
Sâmbata, 24 decembrie
SFINTII  ZILEI

• Sf. Cuvioasa Fecioara si Mucenita Eugenia si cei împreuna cu ea
• Sf. Mucenita Vasila
• Sf. Mucenic Filip, tatal Sfintei Eugenia
• Sf. Protu si Iachint
• Sf. Cuvios Nicolae monahul
• Sf. Mucenic Ahaic
• Sf. Cuvios Antioh
• Sf. Cuvios Vitimion
• Sf. Cuvios Afrodisie
• Sf. Cuvios Grat
• Sf. Noul Mucenic Ahmed
Click pe sfinti pentru Sinaxarul zilei sau click aici pentru sinaxarul in format audio mp3
a
Sfânta Mănăstire Dervent
EVANGHELIA ZILEI: 2011-12-24
Sfânta Cuvioasă Muceniţă Eugenia
Evanghelia de la Matei
(XV, 21-28)

n vremea aceea, Iisus a plecat în părţile Tirului şi ale Sidonului. Şi iată, ieşind o femeie canaaneeancă din hotarele acelea, striga, zicând: „Miluieşte-mă, Doamne, Fiul lui David!, fiica mea este rău chinuită de demon“. El însă nu i-a răspuns nici un cuvânt. Şi apropiindu-se ucenicii Săi, Îl rugau, zicând: „Elibereaz-o, că strigă în urma noastră“. Iar El, răspunzând, a zis: „Nu sunt trimis decât la oile cele pierdute ale casei lui Israel“. Iar ea, venind, I se închina, zicând: „Doamne, ajută-mă!“ El însă, răspunzând, i-a zis: „Nu este bine să iei pâinea copiilor şi s'o arunci câinilor“. Iar ea a zis: „Da, Doamne, dar şi câinii mănâncă din fărâmiturile ce cad de la masa stăpânilor lor“. Atunci răspunzând Iisus, i-a zis: „O, femeie, mare este credinţa ta; fie ţie precum voieşti!“ Şi s'a tămăduit fiica ei din ceasul acela.
Sinaxar 24 Decembrie

În aceasta lună, în ziua a douăzeci şi patra, pomenirea Sfintei cuvioasei fecioare Muceniţe Eugenia şi a celor împreună cu ea.

Sfânta Muceniţă Eugenia (Evghenia), odraslă de bun neam şi mândrie a neamului ei s-a născut în Roma cea veche.
Părinţii el, Filip şi Eugenia, primind de la împărat o înaltă dregătorie, au plecat în Alexandria, cu fiica lor. Pe când erau în Alexandria, fiica lor Eugenia şi-a părăsit pe ascuns părinţii. S-a îmbrăcat bărbăteşte a luat cu ea două slujnice şi într-o noapte, a fugit de-acasă. S-a dus la un episcop şi a primit de la el sfântul botez. Şi-a tuns părul capului, s-a numit Eugeniu şi foarte de dimineaţă s-a dus în grabă la o mănăstire. Acolo a trăit în osteneli, în nevoinţe, în trude, în privegheri de toată noaptea şi a săvârşit toată virtutea. Strălucea ca un mare luminător, aşa că fraţii l-au rugat să le fie stareţ. Nu voia, dar silit de cuvintele şi de dragostea lor a primit. Şi aşa, nu cuvântul ci fapta a arătat tuturor pe Eugeniu mare şi prea strălucit. Chipul lui îi atrăgea pe toţi. Cum atrage magnetul fierul, aşa atrăgea pe toţi, ca să se desfăteze de vederea faptelor lui bune. Dar o femeie Melantia, neagră la suflet, cum îi era numele, venită cu poporul ca să se închine la mănăstire, s-a îndrăgostit nebuneşte de chipul frumos al lui Eugeniu. Şi s-a făcut că e bolnavă de o boală îndelungată şi l-a rugat pe Eugeniu să-i îngăduie să-i spună boala numai lui îndeosebi, că altfel nu se poate vindeca. Melantia îi grăia cu lacrimi şi cu cuvintele ei înşelătoare i-a mişcat inima lui Eugeniu. Curat la inima fiind, a primit-o, fără să-şi dea seama de viclenia ei. Când s-a găsit singură cu stareţul, tăciunele desfrânării a aprins şi mai mult inima Melantiei spre dragoste. Şi ca un orb, care-şi pierde lumina ochilor, aprinsă de patimă, a căutat să aducă ocară lui Eugeniu, dar pentru că nu şi-a ajuns scopul, Melantia s-a dus la prefectul oraşului, tatăl Eugeniei, şi a făcut plângere, că în cutare mănăstire stareţul înşeală cu cuvinte viclene pe femeile cinstite şi că desfrânatul a îndrăznit să o necinstească chiar şi pe ea. Când prefectul a auzit acestea s-a umplut îndată de mânie şi a trimis în grabă la mănăstire să aducă pe Eugeniu, stareţul mănăstirii, şi pe monahi. Să-i aducă legaţi ca pe nişte oameni vinovaţi, închinători mincinoşi şi făcători de rele, să se înfăţişeze înaintea scaunului său de judecată şi să dea socoteală de faptele lor. Şi s-au înfăţişat părţile la judecată. A început să grăiască Melantia. A acoperit cu ocări pe dumnezeiescul stareţ; l-a batjocorit şi l-a defăimat cât a vrut. Striga, şi arăta cu degetul pe stareţ prietenilor, îl făcea ticălos, iar pe monahii de sub ascultarea lui, stricaţi. Cu glas mare a strigat şi a zis: "Ascultaţi-mă toţi, că vă spun adevărul!" Cât este de mare răbdarea Ta, Doamne Atotputernice!
Atunci Eugenia şi-a rupt hainele de pe ea şi a arătat celor de faţă privelişte înfricoşătoare şi nemaivăzută. Apoi a grăit cu îndrăznire tuturor: "Se cuvine ca noi călugării să suferim, cu mulţumire, ocările, batjocura şi chinuirea trupului. Dar pentru ca să nu se facă de batjocură haina călugărească iată vă spun că sunt femeie; sunt fiica judecătorului. Judecătorul este preaiubitul meu tată. Soţia lui e mama mea. Aceştia de lângă mine mi-s fraţi, nu-i numesc robi".
Toţi au rămas încremeniţi de cuvintele Eugeniei. Oricine va fi cuprins de uimire când va afla cum a pedepsit-o Dumnezeu pe Melantia. Pe când era încă la Judecata foc a căzut din cer peste casa ei şi a ars până la temelie.
Zguduit de cele petrecute, tatăl Eugeniei a părăsit toată mărirea, bogăţia şi desfătarea vieţii şi s-a botezat. A ajuns păstor credincioşilor din Alexandria, şi-a sfârşit viaţa muceniceşte, omorât de săbiile necredincioşilor, şi a zburat cu bucurie la cereştile locaşuri.
După săvârşirea tatălui ei, mama ei împreună cu ea au părăsit Alexandria, ţara cea străină, şi mânate de dor s-au dus să locuiască în Roma, patria lor. Atunci a dat poruncă împăratul ca toţi creştinii să jertfească idolilor, de nu, să moară. Eugenia, care strălucea înaintea tuturora, că era aprinsă de dragoste pentru Hristos, a fost legată cu o piatră grea şi aruncată în apă, dar a scăpat nevătămată cu minune. Pentru aceea i s-a tăiat capul cu sabia şi a zburat cu bucurie spre Hristos, doritul ei Mire.
~
COLINDE-NARCISA SUCIU
http://www.youtube.com/watch?v=tMoj_3HiAnw
Încărcat de în data de 09.12.2008 |  4:46 min.

LA MULTI ANI!!-tuturor celor care ascultati acest colind,sa aveti sanatate si sa vi se implineasca toate dorintele.Domnul sa fie cu voi!!
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Gata !
Acum pot să spun şi eu ceva; dar am uitat ce vroiam să spun !
Profit de ocazie şi conform celebrei "Gunoiul de sub preş", aş aduce acum, aici nişte postări rămase nefinalizate. Să mă uit un pic pe ele, să văd cât aduc din câte aduc. Am rămas "agăţat" de fapt doar cu două din cele 5, căci am mai încercat să le postez !
~
Prima:
"La Înaintare" ... (Văi ale PLÂNGERII !!! ~ Şi plâng, şi plâng ..., dar, continui să-L CRUCIFIC !) (acesta ar fi fost titlul postării) Iar etichetele pe care le doream a fi: ADEVĂR, biserică, CONSENS, Drum fără Biserică, Just, Valoare / data conceperii: 02.05.2011.
Postare nefinalizată şi "uitată în ... sertar":
~

Rugăciunea ! Cred că eu trebuia să încep cu o rugăciune. Asta este: trebuie ca mai întâi să mă rog ! Adică, să iniţializez o comunicare, din partea mea (!) cu Dumnezeu ! Dumnezeu care mă aşteaptă şi pe mine !
  
Ieri, am aflat pe facebook (la o doamnă ... pe "Perete" !!!) o Rugăciune:

Preot ILARION ARGATU (1913 – 1999) Rugăciune
de Pomarac Claudia Lucica la 30 aprilie 2011 la 21:50 
"Iartă-mă, Doamne:
-pentru tot ce puteam să văd şi nu am văzut!
-pentru tot ce puteam să aud şi nu am auzit!
-pentru tot ce puteam să simt şi nu am simţit!
-pentru tot ce aş fi putut să înţeleg şi nu am înţeles!
-pentru tot ce puteam să conştientizez şi nu am conştientizat!
-pentru iertarea pe care aş fi putut să o dau şi nu am dat-o!
-pentru bucuria pe care aş fi putut să o trăiesc şi nu am trăit-o!
-pentru Lumina pe care aş fi putut să o primesc şi nu am primit-o!
-pentru viaţa pe care aş fi putut să o ocrotesc şi nu am ocrotit-o!
-pentru visele pe care mi le-aş fi putut împlini şi nu le-am împlinit!
-pentru necunoscutul în care aş fi putut să păşesc şi din teamă, nu am îndrăznit să păşesc!
-pentru iubirea pe care aş fi putut să o exprim şi nu am exprimat-o!
-pentru tot ce puteam să creez bun şi frumos şi nu am creat pentru gloria Ta Doamne şi a Împărăţiei Tale Divine!
Pentru tot ce ştiu şi nu ştiu că am greşit, pe Tine, Doamne, care eşti Mila şi Iubirea infinită,Te rog, iartă-mă şi mă îmbracă cu nesfârşita Ta Iubire şi Lumină!
 
Îţi mulţumesc, Doamne:pentru toată frumuseţea pe care am văzut-o izvorând din Tine !
-pentru muzica tăcută a Inimii Tale, pe care mi-ai dezvăluit-o auzului!
-pentru tot ce am simţit bun şi minunat în viaţa mea!
-pentru tot ce prin harul Tău am înţeles!
-pentru lumina pe care am sorbit-o în adâncul meu!
-pentru iertarea pe care dăruind-o, am dobândit pace!
-pentru bucuria fiecărei clipe trăite în Tine, Doamne!
-pentru toate cadourile spirituale care mi-au îmbogăţit fiinţa!
-pentru viaţa mea, care e a Ta, o mică parte a simfoniei existenţei!
-pentru visele care au prins formă prin armonia iubirii Tale pentru mine!
-pentru necunoscutul în care am păşit plin de curaj, regăsindu-Te!
-pentru iubirea copleşitoare cu care mă dezmierzi clipă de clipă!
-pentru tot ce am creat prin Tine bun şi frumos, aducând cu umilinţă laudă Împărăţiei Tale divine!"
~
Dumneaei o primise prin email şi a distribuit-o şi altora. Pentru ca cine o va afla, să se bucure de "descoperire" şi astfel bucuria însăşi să circule între fraţi ! Copii ai lui Dumnezeu ! Copiii lui Dumnezeu sunt toţi Oamenii ! Chiar dacă Dumnezeu ne vrea diferiţi pe fiecare în parte, altfel, însă tot Dumnezeu, asigurându-ne Liberul arbitru, ne Aşteaptă Ascultării !!!
~
Eu sunt mic ! Şi tocmai de aceea vreau să înţeleg. Şi "caut" să aflu la ceilalţi, care au aflat înaintea mea. Căci Dumnezeu se face auzit prin Glasul Pietrelor ! De ce nu s-ar face "auzit" şi prin "vocea" celor asemenea, care au început să înţeleagă, din VOIA SA !!??
~
Şi, l-am "vizitat" iar pe domnul Sorin M. Nu vreau să-i devin "Cuiul lui Pepelea"; ţinând cont ca NU MI-A "răspuns", mai mult, a publicat doar prima parte a comentariului meu mamut, îi promit că nu-l voi mai deranja ! Astăzi însă, nu m-am abţinut şi iar am comentat
(mamut) la un articol de-al domniei sale !
Hristos A ÎNVIAT !
~
Despre articol, pe scurt: l-am citit, dar ... NU m-a convins !
~
Nu problematica abordată, ci modul elevat, tehnicist - chiar sec, rigid - al abordării. Nu datele culese din real, ci chiar pasarea problemei în "civil": Societatea să şi-o rezolve !
~
Fraţilor creştini ! Şi ortodocşi ! Care Biserică lucrează aici, la probleme ?
Biserica lipsită de monopolul manipulării (am căutat să văd o definiţie pentru [secularizare] pe care DEX, dându-mi-o m-a aburit complet !).
Ori Biserica vie, alcătuită din enoriaşii care se roagă ?
Alte Biserici (nu le numesc, pentru că aproape toate, aşează la înaintare, Sacrul, pe care îl transformă apoi, cu ajutorul BIBLIEI, declarându-l Taină, deci imposibil de aflat, deci imposibil de cunoscut de către vulg, care ar face bine: să nu-şi vâre nasul ! Căci "ştiu ei preoţii" ce şi cum !!!
Aceşti tăinuitori ai Sacrului transformat în "tradiţie" (alt termen vag !), se luptă la propriu şi la figurat cu alte doctrine, scăpate de sub control, doctrine rupte din Biserica mamă, doctrine care, desigur îşi promovează propriul Specific.
Este întradevăr o degringoladă generală şi generalizată ! Nici Ştiinţa incriminată nu a scăpat ! Nici măcar aceasta nu mai este Umană, de fapt, se află sub control, ca toate cele, pentru înrobirea Omului spre Scopuri meschine, egoiste, criminale !
~
Mă Iartă te rog, domnule Sorin M. pentru confuzie ! Eu tocmai de aceea, te-am tot amânat, crezând că eu sunt de vină că nu înţeleg !
Am încercat să supravieţuiesc printr-o bâjbâială personală a definitului ! Cuvântul meu, nu este acelaşi ! Nu doar că diferă de al tă
u, dar nimeni nu este integrat la un grup de Oameni, în care să fie folosite cuvinte la modul just. Fiecare interpretează în felul său !
Nu egzist
ă (exista, desigur !!) un consens care să fie acelaşi, pentru toată Lumea.
~
Această "Lumea", cineva o imparte (mai întâi !) în două: cei care "ş
tiu", căci gestionează Taine şi ceilalţi, care ar face bine să tacă si să facă !
~
Eu vreau întradevăr să înţeleg de ce vă numiţi cei mai toleranţ
i (despre ortodocşi !), dacă anatemizaţi ? Cei anatemizaţi măcar atrag în "Jocul lor" adepţi, nu-i îndepărtează ! Nu vă mai văitati, ci ieşiţi în Stradă, printre Oameni !
Eu nu vreau să unific diferitele credinţe trăitoare pe Planetă ! Eu vreau doar să înţeleg pentru mine, pentru Semenii mei, care cred
în Dumnezeu ! Poate că nu câteva, sunt aceste Biserici. Eu cred sincer că sunt de fapt cam 7 Miliarde. Cam tot atâtea câţi oameni vieţuiesc pe Terra !
Pentru că Dumnezeu aşa NE VREA: diferiţi, dar, uniţi î
n ascultare !
Eu nu vreau să fiu Cuiul lui Pepelea. Dar, ce facem cu Călcâiul lui Ahile, dar şi cu Sabia lui Damocles ?
Cine se ascunde după deget ?
~  
Consens asupra termenilor folosiţi ! Este necesar, însă utopic ! 
Măcar să începem cu o definiţie minimală ! Cuvântul Om. Eu accept descrierea Biblică: Omul este parte din Creaţia lui Dumnezeu, care de la început i-a dat Liberul Arbitru. Şi s-a ţinut de cuvânt: după "Curcubeu" ... nu a mai intervenit ! > > > >
De ce lăsăm să fie pângărit CURCUBEUL ? De ce a ajuns "Simbol" homosexualilor ? De ce BISERICA (instituţia "Bisericii" ... mă rog, "şefii" ...) NU INTERVIN Ferm ... până se REFACE corect, "Legământul lui Dumnezeu ... lăsat Oamenilor, după POTOP" ? 
Ce mai aşteptaţi !!! 
Au ajuns ... pietrele SĂ VORBEASCĂ ! ... Dar nu ! Mai "bine" NE LAMENTĂM, trântind "la înaintare" problematică după problematică, pentru a contribui TACIT la CONFUZIE ! 
Repet întrebarea: DE CE mii şi zeci de mii de "legi" (care au ajuns SĂ SE ÎNCALCE una pe alta !), când ADEVĂRATA GUVERNARE poate fi realizată, având BAZA celor 10 PORUNCI Dumnezeieşti ! 
Acestea DA ! Acestea POT UNIFICA "prostimea", dar ... O ŞI POT TREZI la Conştiinţă ! 
Dumnezeu NE VREA "diferiţi", dar nu inculţi, nu lipsiţi de cunoaştere. 
Ne putem "face de cap" ÎN LIMITELE VOII SALE ! 
Legământul NUPŢIAL, legământul de unire a două SEXE diferite, Bărbatul şi FEMEIA SA, în vederea realizării UNEI Familii şi a procreării, este O RESPONSABILITATE A TUTUROR, nicidecum ... O TAINĂ ! 
Instituţia FAMILIEI trebuie întradevăr să funcţioneze la JUSTA valoare: prin SACRALIZARE, prin Comuniunea cu Dumnezeu, prin ASCULTAREA Cuvântului lui Dumnezeu ! ~ Despre CE "Taină" vorbiţi VOI ... acolo ? !! 
Dumnezeu NU se ascunde de CREAŢIA SA ! Aţi înebunit ? 
Cum adică ? Îşi dă "la înaintare" prin SACRIFICIU, FIUL, Mântuitorul nostru, dar ..., continuă SĂ SE ASCUNDĂ în spatele unor "Taine" ? 
Ca şi cum eu, Gheorghe Cornel Rosca, îmi construiesc ... o jucărie, îi ASIGUR o anumită funcţionalitate, o "las de capul ei", dar MĂ ŞI ASCUND DE EA ! O inepţie ! 
Dumnezeu NU SE JOACĂ ! Ne-a dovedit-o TOT TIMPUL ! 
Dumnezeu ÎNCĂ ne aşteaptă SĂ NE ÎNTOARCEM LA EL !!! 
Cornelius, :)

Nu ma pot abtine si MAI aduc O RUGACIUNE:

Slujba ceasului Intai - Rugaciune
de Pomarac Claudia Lucica la 1 mai 2011 la 06:05 
Graiurile mele ascultă-le, Doamne! Înţelege strigarea mea! Ia aminte la glasul rugăciunii mele, Împăratul meu şi Dumnezeul meu, căci către Tine mă voi ruga, Doamne! Dimineaţa vei auzi glasul meu; dimineaţa voi sta înaintea Ta şi mă vei vedea. Că Tu eşti Dumnezeu, Care nu voieşti fărădelegea, nici nu va locui lângă Tine cel ce vicleneşte. Nu vor sta călcătorii de lege în preajma ochilor Tăi. Urât-ai pe toţi cei ce lucrează fărădelege. Pierde-vei pe toţi cei ce grăiesc minciuna; pe ucigaş şi pe viclean îl urăşte Domnul. Iar eu întru mulţimea milei tale voi intra în casa Ta, închina-mă-voi spre sfânt locaşul Tău, întru frica Ta. Doamne, povăţuieşte-mă întru dreptatea Ta, din pricina duşmanilor mei! Îndreptează înaintea mea calea Ta. Că nu este în gura lor adevăr, inima lor este deşartă; groapă deschisă grumazul lor, cu limbile lor viclenesc. Judecă-i pe ei, Dumnezeule; să cadă din sfaturile lor; după mulţimea nelegiuirilor lor, alungă-i pe ei, că Te-au amărât, Doamne. Şi să se veselească toţi cei ce nădăjduiesc întru Tine; în veac se vor bucura şi le vei fi sălaş lor, şi se vor lauda cu Tine toţi cei ce iubesc numele Tău. Că Tu vei binecuvânta pe cel drept, Doamne, căci cu arma bunei voiri ne-ai încununat pe noi. 
Si inca O RUGACIUNE: 

Slujba ceasului intai - RUGACIUNE

de Pomarac Claudia Lucica la 1 mai 2011 la 21:00 
1. Doamne, scapare, Te-ai facut noua in neam si in neam
2. Mai inainte de ce s-au facut muntii si s-a zidit pamantul si lumea, din veac si pana in veac esti Tu.
3. Nu intoarce pe om intru smerenie, Tu, Care ai zis : " Intoarceti-va, fii ai oamenilor ",
4. Ca o mie de ani inintea ochilor Tai sunt ca ziua de ieri, care a trecut, si ca straja noptii.
5. Nimicnicie vor fi anii lor; dimineata ca iarba va trece.
6. Dimineata va inflori si va trece, seara va cadea, se va intari si se va usca.
7. Ca ne-am sfarsit de urgia Ta si de mania Ta ne-am tulburat.
8. Pus-ai faradelegile noastre inintea Ta, gresealele noastre ascunse, la lumina fetei Tale.
9. Ca toate zilele noastre s-au imputinat si in mania Ta ne-am stins.
10. Anii nostri s-au socotit ca panza unui paianjen; zilele anilor nostri sunt saptezeci de ani;
11. Iar de vor fi in putere, optzeci de ani, si ce este mai mult decat acestia, osteneala si durere;
12. Ca trece viata noastra si ne vom duce.
13. Cine cunoaste puterea urgiei Tale si cine masoara mania Ta, dupa temerea de Tine ?
14. Invata-ne sa socotim bine zilele noastre, ca sa ne indreptam inimile, spre intelepciune.
15. Intoarce-Te, Doamne ! Pana cand vei sta departe ? Mangile pe robii Tai !
16. Umplutu-ne-am dimineata de mila Ta si ne-am bucurat si ne-am veselit in toate zilele vietii noastre.
17. Veselitu-ne-am pentru zilele in care ne-ai smerit, pentru anii in care am vazut rele.
18. Cauta spre robii Tai si spre lucrurile Tale si indrepteaza pe fiii lor.
19. Si sa fie lumina Domnului Dumnezeului nostru peste noi, si lucrurile manilor noastre le indrepteaza.
~

Aceste TREI Rugaciuni, ma vor tine OCUPAT ... O Vreme !
SLAVA lui Dumnezeu !
~
Cornelius, :)
Altă postare nefinalizată: 
Sfârşitul, ca veşnic Început ! sau, Alegem până Culegem (acesta ar fi fost titlul postării) Iar etichetele pe care le doream a fi: pereţi de Facebook / data conceperii: 20.06.2011.

În căutarea lui Dumnezeu


Numai eu
am mai rămas.
Ce mă fac, mamă,
că nu mai am
răgaz
să-mi termin acest
cuvânt înainte
la viitoarea mea
carte,
căci sunt pe moarte.
În rest,
mi s-a golit
şi desaga cu merinde
şi-o singurătate cruntă
mă înştiinţează
de-o nuntă.
Povesteşte-mi, mamă,
cum va fi ea,
în care ceas
al zilei,
al nopţii?
Când mi-au ursit cele trei
zâne,
ce-ai găsit în năframă?
Un ban de aramă?
Şi-n vis, cine
ţi-a apărut?
Un chip de lut?
Vai,mamă,
e semn că dincolo
de vamă
lumea albă
nu mai are la bază
ideea de casă,
de iarbă,
de poeţi-albine,
nu mai deosebeşte
mielul de peşte,
ciuperca de mierlă,
inima de perlă,
licoarea nemuririi de otravă,
prigoana de slavă,
nu mai stă de pază,
la prag,
când vin din larg,
tot vin,
fluturând la catarg,
în loc de steag,
un crin,
neamurile lui Ying
şi Yang.
Aşadar,
ce mă fac, mamă,
mi-ai dat har,
dar m-ai lăsat
hoinar,
între cer şi pământ,
de-mi vine să urlu,
nu să cânt.
În căutarea
lui Dumnezeu
numai eu mai bat

cărări
de neumblat,
peste mări
bătrâne,
numai eu îi mai învăţ
pe îngeri
marile secrete
ale limbii române“.
„Numai tu?
Ei, şi?
De-amu’…!!!“

Tot ce stiu despre acest autor este ca a fost profesor la universitatea din Tg Jiu si a murit de cancer. I-a fost daruita unui amic care a murit si el de cancer. S-au intalnit la spitalul din Cluj. Dumnezeu sa-i ierte! Poate stie cineva de acest profesor. Mi se pare o poezie extraordinara, scrisa de un barbat care stia ca nu mai are nicio speranta de viata...
acum 11 ore
Lui Didi Budescu îi place asta.


Daniela Parvu Dorin fara cuvinte...
acum 11 ore


Nicolina Petrov Te rog omule, revin-o de oriunde te-ai afla, tu eşti mai presus de orice!!!!!!!!
acum 7 ore


Gheorghe Cornel Rosca Viaţa începe atunci când renunţi la lupta ideilor "proprii", adoptând în schimb un ceva care crezi şi speri că vine de la Dumnezeu. Dacă se schimbă înspre bine, continui ! Dacă totul o ia razna, desigur că eroarea este "la tine", la modul tău personal de a privi ... Lumea ! Şi iar, cu teamă, credinţă şi speranţă ÎL cauţi, din nou, doar pe Dumnezeu, împotriva "curentului" care te poartă din mal în mal ... Ajuns undeva în larg, te vei zbate în furtuni şi mai intense, păstrând viu Zălog de legământ, un Curcubeu de doruri, Crez şi Speranţă, irizări de Lumină purtate strâns în Suflet, singurul care rămâne VIS descătuşat materiei. Acolo abia îşi ia zborul, scuturând încă o vreme, aripi udate de doruri uitate, aripi ce-şi uşură efortul spre Înalt, cu cât mai sus, din ce în ce mai iute, un fulger Curcubeu, re venit Irizărilor Celeste, unde, purificat de balast, se încarcă pentru un veşnic alt Început, îndumnezeirii inefabile.
Rezidual rămas în materie, gândul singur mai mult se înnămoleşte !
~
Cornelius, :)

acum aproximativ o oră

Gheorghe Cornel Rosca Tinereţea culege tinereţe: http://muzicasipoeziaprieteniaisufletuluimeu.blogspot.com/2011/06/rasfata-ma-astazi-cu-flori.html ~,
acum 52 minute
Aşezate aproximativ la 3:00 AM ~ Iunie 20, 2011
~
Cornelius, :)
~
Traseu:
De citit:
Dictionar:
~,
Am mai găsit din 17.10.2011, o a treia nefinalizată: Orbii (la figurat) nici nu AUD ? , cu etichetele: DRUM spre Luminare, Fără-EL-nimic, ţanţoş.
Opus - Live is Life
http://radioenigmaromania.ro/
http://radioenigmaromania.ro/asculta-online
http://radioenigmaromania.nu-ip.ro:8000/listen.pls
http://1tvonline.net/
Tantos 
Karina - Playcast art: doar atat
karina-lumeanoastra.blogspot.com 

  Gheorghe Cornel Rosca Din pacate (pentru mine !), am reusit o trista performanta: doar 3 articole ! Sa-mi fie rusine ! ~ Cornelius, :) PS: imi cam merit pseudonimul: DoarATAT !! ~, (DE CE ... doar atat ? de lene, ori ... de nepricepere ?) ~,
~

Deci, cu această postare (foarte lungă), "scap" de 7 nefinalizate (căci, am mai comis două "de ajutor", în timpul lucrului).
~
Ajun de CRĂCIUN !!
Ajun de CRĂCIUN !!
~
Cornelius, :)
~
UpDate, permanent: până la viitoarea postare am mai citit, legat de [Religie], [Credinţă], [Spiritualitate]; adaug link înspre videoclipurile care mi-au placut, în mod deosebit.
24Dec2011: Colind-Geta Lazar; Speranta , un cor ingeresc; Iertarea şi uitarea sunt răzbunările omului nobil; a; a; a; a; a; a; a; a; a;
~
...

De ce ? [1] ... : d'aia, ori (?) ... Fie Vie Voia TA !!!
De ce ? [2] ... : d'aia, ori (?) ... Fie Vie Voia TA !!!
De ce ? [3] ... : d'aia, ori (?) ... Fie Vie Voia TA !!!
De ce ? [4] ... : d'aia, ori (?) ... Fie Vie Voia TA !!!

De ce ? [5] ... : d'aia, ori (?) ... Fie Vie Voia TA !!!

De ce ? [6] ... : d'aia, ori (?) ... Fie Vie Voia TA !!!
De ce ? [7] ... : d'aia, ori (?) ... Fie Vie Voia TA !!!

De ce ? [8] ... : d'aia, ori (?) ... Fie Vie Voia TA !!!

~
?
~, http://www.weblog.ro/

Un comentariu:

DoarATAT spunea...

Am comentat la articolul "Iertarea şi uitarea sunt răzbunările omului nobil":
Bună Ziua !
Vă doresc un AN NOU Minunat !
La Mulţi Ani ! Cu Sănătate, Iubire, Armonie, Pace în Suflete şi Împliniri Benefice, în Comuniune cu Dumnezeu, alături de cei dragi !
~
Doamnă Adriana, ştiu că aţi avut mai multe Bloguri, însă nu reuşesc să dau de ele. Eu intru mai rar la dvs., dar atunci când intru, aveam obiceiul să mă uit prin toate.
~
Despre Iertare, ca şi despre uitarea legată strâns de adevărata Iertare, aţi adus frumos aici, inspirându-vă din altă scriere; vă mulţumesc, această temă nu se poate epuiza aşa uşor, niciodată. Mulţi dintre noi - şi mă refer în special la cei care au credinţă - nu ştiu, nu pot, nu vor să Ierte, atrăgându-şi astfel o sursă inepuizabilă de Suferinţă !
Această Temă este de reluat sub diferite variante, aspectari, trăiri personale, pentru ca cei deschişi spre Lumina ce vine de la semeni să poată accede şi chiar depăşi ÎNŢELEGEREA !
Atâta timp cât nu eşti în stare, ca om, să Ierţi, îţi asiguri un Viitor CERT de Suferinţă !
~
Cornelius, :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Evanghelia zilei