vineri, 8 mai 2009

eternele COMEMORARI

HRISTOS A ÎNVIAT !
Să nu uităm să CREŞTEM în credinţă ! Nu-i vom uita pe cei plecaţi, noi TOŢI îi vom urma "curând" (numai Bunul DUMNEZEU ştie CÂND). Fiecare dintre NOI, cei rămaşi (aici e Valea Plângerii), suferim CÂT NE E DAT, pentru a ne înnălţa - sau nu - INIMA, GÂNDUL, spre EL.
Şi pentru că avem mulţi vecini, şi pentru că avem multi colegi, şi pentru că AVEM PRIETENI ŞI RUDE, şi pentru că unii avem "chiar şi duşmani", şi pentru că NE AVEM UNII PE ALŢII, ~ răbdam IUBIRII ce NE ÎNNALŢĂ ! ~
DUMNEZEU E VIU ! şi cei ce L-au crezut ~ alături!
Să ne ÎNNĂLŢĂM nemuririi !
"Ajută-ne Doamne să TE REGĂSIM !"
ADEVĂRAT A ÎNVIAT !
...ADEVĂRAT A ÎNVIAT !...în veşnicie...
~
Hristos a Înviat !
La Mulţi Ani, tuturor !
ADEVĂRAT A ÎNVIAT !
Mă iertaţi, Va Rog, dar până la Înnălţare, în credinţa mea (ORTODOXĂ)~AŞA NE SALUTĂM, indiferent dacă suntem Veseli, sau Tristi.
De-a lungul anului--Bun/Rău--,alături de colegi, sau doar ACASĂ (oriunde ar fi) alături de cei Dragi, aniversăm: o naştere, o căsătorie, o reuşită. Apoi reintrăm în COTIDIAN.
Dar, evenimente triste, sau CHIAR tragice, ne sustrag, pentru o vreme mai scurtă sau mai lungă, de la "uitarea cotidiană". Da, din păcate (sau...din "fericire"), pentru unii dintre noi, E SINGURA modalitate prin care NE REVENIM aducerii aminte. DURĂ SAU NU, această aducere aminte, ne apropie, sau ne îndepărtează de DUMNEZEU. Fiecare decide, aşa cum FIECĂRUIA i s-a dat (sau NU) o formă de credinţă. DAR...şi spun o banalitate: -- "Nu e bine să cantonăm DUREREA ~!"
Eu însumi n-aş vrea să "VĂD" pe "ai mei dragi", cernindu-şi periodic IUBIREA, cand NOI, de fapt, "ÎN VIAŢĂ", ne străduim SĂ FIM PLĂCUŢI şi NU URÂŢI de semenii noştrii !
Fiecare e dator să-şi trăiască "Viaţa" !
~
Am "salvat" un comentariu, apoi inca unul si a devenit articol de Blog (sau postare). Si eu am avut aniversari anul asta: si acasa in familie, si la prieteni, si la servici. Criza mare si in crestere, de la an la an: aproape nimic, adica lipsa Fast, Interes, Participare, dar mai ales lipsa finantare !
Pe partea "comemorarii" insa, doua...

4 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

ADEVARAT CA-NVIAT! Cred ca asta este salutul de paste al tuturor crestinilor, indiferent de denominatiune si nu numai atat, toti ar trebui sa stim ca Hristos e viu in veci de veci!
Adevarat ca toti dorim iubirea, dar cred ca mai mult s-o primim decat s-o daruim celor de langa noi, uitand ca de fapt crestinul trebuie sa urmeze ce a facut Hristos, deci daca Dumnezeu este Dragoste, sa iubim mult daca se poate chiar pe vrasmasii nostri. Este greu.....dar nu este imposibil, credeti-ma!

DoarATAT spunea...

Hristos a Inviat !
Va multumesc!
Am mai spus (la mine~peste tot, varii ocazii):
- defineste-ti termenii
- defineste-te
- fii activ si
- comunica
- precizeaza-ti CARUI Dumnezeu TE INCHINI
- INCHINA-te
- scapa de BALAST
Restul VINE de la sine! Va iubesc! Va rog, daca reveniti pe aici: simplificati lista ORI adaugati la lista de mai sus, daca simtiti ca e necesar! Va rog!
ADEVARAT A INVIAT !

elena marin-alexe spunea...

ADEVARAT C-ANVIAT! MA INCHIN DUMNEZEULUI CELUI VIU, DUMNEZEUL LUI AVRAAM , ISAC SI IACOV. RESTUL CHIAR NU CONTEAZA.

DoarATAT spunea...

02.06.2009.2~00:07
Da, iar "acest Dumnezeu", al lui Avraam, Isac si Iacov, a devenit al tuturor, o data cu "momentul istoric" Iisus Hristos, "moment" blamat CHIAR de "poporul ales". Acest popor, a ales ca "balast", pe insusi Dumnezeu, batut in cuiele "mandriei" si al "incremenirii".
Dumnezeu, care a fost in permanenta "ALTUL" in cele "zile" pana la OM, sau dupa,..., acest Dumnezeu A UITAT SA CEARA VOIE, poporului evreu, pentru continuitate. Continuitate in devenirea LUI prin noi. Dumnezeu a fost, si ESTE, MEREU Acelasi "ALTUL prin noi", facuti din lut, purtand suflarea-I de Viata, in chip si asemanare.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Evanghelia zilei